Моден дизайн

      В специалността „Моден дизайн“ се подготвят специалисти в областта на дизайна на облеклото, стайлинга и прогнозирането на тенденциите в модния дизайн. Художникът – моден дизайнер се реализира професионално като създава модни колекции. Той проектира и участва в осъществяването на готовия продукт, в неговото концептуализиране и организирането на представянето му.


        Моден дизайнер е актуална и притегателна професия. Учениците получават образование от квалифицирани учители. Проектирането на облекла е творчески процес, който се базира на художествени умения, естетика, информация за тенденции и история на модата. Модата е бизнес и индустрия за милиони, която се променя непрекъснато и понякога – доста неочаквано. Затова определено има нужда от професионалисти с качествено образование, които да застанат на върха. Ако сте упорити, амбициозни и имате креативно мислене – може би и вие ще се озовете на този връх.


         В курса на обучение по специалността ще имате възможност да изучавате интензивно италиански и английски език, както и в XI и XII клас ще се проведат изнесени учебни практики в страната и в чужбина.