1 декември – Ден за борба с ХИВ/СПИН

1     СОУ „Епископ Константин Преславски“ – Бургас се включи в кампанията по повод отбелязване на 1 декември – Международния ден за борба с ХИВ/СПИН.

     Ученици от 9б клас, подпомогнати от г-жа Елена Тодорова – преподавател по изобразително изкуство,  изготвиха постери и устроиха изложба във фоайето на II-я етаж на училището, с която напомниха за опасността от полово-предаваните болести и по какъв начин можем да се предпазим от заразяване с ХИВ/СПИН. С изработения от тях колаж с 3D техника на тема „Свят без СПИН” Айше, Теодора, Вероника, Митко, Сюлейман и Християна завоюваха 1-во място в общинския конкурс, посветен на темата за предпазване от опасната болест.

     1 място Анти СПИН Представители от 10-тите класове, под ръководството на г-жа Димитринка Желязкова – учител по биология в училището, участваха в младежка дискусия, организирана от Заместник-кмета по здравеопазване, младежки дейности и спорт на Община Бургас д-р Лорис Мануелян, която беше посветена на превенцията от ХИВ/СПИН и на ролята на застъпничеството при здравното образование в училище.