4-ти – в турнира по футбол на Порт Бургас

        Отборът на „Преславски“ се нареди на 4-то място в IV футболен турнир за купата на „БМФ Порт Бургас“ ЕАД. Спортното събитие се проведе през уикенда на комплекс „Каменица Арена“ в Бургас. В турнира взеха участие 8 отбора, които включваха 80 футболисти от бургаските училища на възраст между 16 и 18 години.

         В груповата фаза нашите футболисти спечелиха срещу отбора на СУ „Св. Св. Кирил и Методий“, завършиха наравно с тима на Професионалната гимназия по транспорт и загубиха от спечелилия по-късно турнира състав на Немската гимназия.
       В оспорвания мач за третото място отборът ни, воден от Красимир Костадинов – учител по физическо възпитание и спорт, отстъпи на младежите от СУ „Любен Каравелов“ – Несебър.
         Състезанието се проведе съгласно правилата, регламентирани в Наредбата на БФС по мини футбол. Отборите бяха разпределени чрез жребий в две групи и се състезаваха на принципа „всеки срещу всеки”. След края на груповата фаза победителите и вторите в групите се срещнаха във финалите за първо и за трето място.