Бургас посрещна 24 май с най-мащабното празнично шествие

        Тази година усмихнато 10-хилядно шествие от деца, ученици, учители, университетски преподаватели, писатели и културни дейци изпълни централните улици на Бургас, за да чества най-любимия български празник – 24 май, Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност.

        В общоградското отбелязване на 24 май се включиха 33 детски градини, 44 училища, представители на четирите университета в Бургас, духовенството, читалища и културни институти. Музикални и мажоретни ученически състави допринесоха за още по-доброто настроение на всички участници, родители и гости на града.

         Средно училище „Епископ Константин Преславски“ участва в шествието със самостоятелни блокове на мажоретките на училището и на учениците, постигнали високи резултати през учебната 2022/2023 година в извънкласни и извънучилищни дейности, предвождани от оркестъра ни с ударни инструменти и новия портрет на патрона на училището. По традиция след знаменната група и блока на преподавателите имаше блокове от първите випуски в трите етапа на училището – I, V и VIII клас, както и XI-ти, за които това е последната манифестация преди завършването през следващата учебна година. В края на шествието нашият представителен блок поднесе венец и цветя пред паметника на А. С. Пушкин в Морската градина.

използвани са материали от сайта на Община Бургас