Четвъртокласничка от „Преславски“ демонстрира отговорна гражданска позиция

          10-годишната ученичка от СУ „Епископ Константин Преславски“ Анабел Атанасова помогна за задържането на шофьор в нетрезво състояние. Ситуацията се разиграва в близост до нашето училище. Възпитаничката ни забвелязва, че мъж във видимо нетрезво състояние се качва в автомобил, паркиран в близост до техния, в който от училище я чака нейният баща.

         Докато Анабел споделя на баща си видяното, по думи на баща ѝ, водачът на МПС изхвърча от паркинга и криволичейки влиза в насрещното платно за движение. Анабел и нейният баща също напускат паркинга, като само след няколко минути, както описват те, отново се натъкват на мъжа в неадекватно състояние. Той буквално спира на сантиметри от автомобила им, застрашавайки не само тях, но и пешеходците в близост до платното за движение.

          Тогава подават сигнал на телефон 112, като през това време държат под наблюдение почерпения шофьор до пристигане на органите на реда и задържането му, споделят Анабел и баща ѝ.

          При пристигането на патрула от Второ РУ на МВР – Бургас, полицаите установяват с дрегер 2,78 промила алкохол в кръвта на водача.

          Така с помощта на нашата ученичка от IV А клас и на нейния баща, пияният шофьор е задържан в ареста на бургаската полиция.

         Анабел Атанасова освен прилежна ученичка, демонстрирала и отговорна гражданска позиция, е и една от младите надежди на бургаския клуб „Киокушин спирит“ на световния шампион – сенсей Гергана Апостолова-Костова. Съвсем наскоро тя направи силен международен дебют и завоюва сребро на турнир в чужбина, където участваха състезатели от 7 държави. Отличието е логично следствие от призовите класирания, които има през предходните години на български турнири от многообещаващата ни надежда в спорта.