Емоции и заслужен отдих за абитуриентите от Випуск 2013

marmaris   Шест дни и нощи изпълнени с много емоции, настроение, нови впечатления и знания за една необятна, съседна на нас балканска държава.

   Абитуриентите от Випуск 2013, със съдействието на туристическата агенция „ВИА – ОРБИТА“ си организираха едно незабравимо пътешествие.

   На 27.05.2013 г. отпътувахме по маршрут Бургас – Средец – Лесово – Гелиболу, където преминахме през протока Дарданели с ферибот. В късния следобед пристигнахме в Кушадасъ. След вечеря си направихме нощна разходка из града.

    На следващия ден отпътувахме за Мармарис. По време на цялото пътуване нашите екскурзоводи ни запознаваха с местата през които преминаваме. Научихме интересни факти от историята, бита и традициите на нашите съседи. Още през първата вечер в Мармарис направихме посещение на една от култовите дискотеки в курорта „Grinchaus“, а през следващите вечери дискотека „Арена“.

    На третия ден се включихме в нощно сафари в околностите на Мармарис, а на четвъртия направихме целодневно пътешествие, с яхта, по река Далян, като посетихме острова на костенурките и калните бани. На петия ден от нашия престой се докоснахме до природния феномен „Памуккале“. Попътно разгледахме фабриката за хавлиени изделия и фабриката за производство на изделия от полускъпоценния камък „оникс“.

   На последния ден от престоя ни имахме възможност да разгледаме курорта Мармарис, чийто символ е перлата. И както всичко, което е хубаво има край, дойде и времето за отпътуването ни за Родината. Пожелахме си нови възможности за среща с една различна култура и природна красота.