Инициативи за безопасно поведение на пътя в „Преславски“

        Ученици от „Преславски“ се включиха в инициативата на READPOL за намаляване на загиналите при пътнотранспортни произшествия. Второто издание на „Дни на безопасност на READPOL” се проведе в периода 16.09. – 22.09.2021 г., когато по традиция се провежда и Европейската седмица на мобилността. Инициативите преминаха под мотото на кампанията „Лесно е да спасиш живот! Просто спазвай правилата!“

        Ученици от паралелките в първи клас показаха безопасно преминаване по зебра. Проведоха игри на открито – в училищния двор, на спортните игрища и в класната стая. Изработиха светофари и пътни знаци от хартия.

       По-големите ученици – от петите класове, се включиха в инициативата извън училище – на близката пешеходна пътека, като преминаваха безопасно пътното платно и информираха участниците в движението за спазването правилата. Проведена бе и беседа в училище.

           СУ „Епископ Константин Преславски“ – Бургас е регистрирано в официалния сайт на READPOL като партньор на организацията в Дните за безопасност. По този начин нашите ученици се включиха в мероприятията, свързани с Европейския ден за предотвратяване на жертвите на пътя.