Изнесена ученическа практика на бъдещите „екскурзоводи“ от Х и ХI клас

На 24 и на 25 юни 2022 г. проведохме първата изнесена ученическа практика по специалността за учениците от Х а и ХI a клас, обучаващи си по професията „Екскурзовод“, която премина с много вълнение и емоции. В практиката на тема „Лято в Българска Тракия“ се включиха и техните преподаватели по икономика, екскурзоводство и туристическа анимация, както и нашите партньори от бургаските туристически агенции „Евелин Р“, „ВИА Орбита“ и „Ню Сън Травел“.
 
       Любезни домакини в първия ден ни бяха Диана Димитрова – директор на дирекция „Култура и туризъм“ в Община Ямбол, както и придставители от туристическите информационни центрове в градовете Ямбол и Хасково. Гимназистите бяха подготвили екскурзоводски беседи на български и на английски език, участваха в занимателни игри и самите те бяха замислили такива. Бъдещите екскурзоводи бяха настанени в хотел „Афродита“ в Димитровград, където бяха подготвили анимационна програма край басейна и „забъркаха“ безалкохолни коктейли.
 
Във втория ден от изнесената ученическа практика на учениците от екскурзоводските паралелки в Х и ХI клас на „Преславски“ посетихме демонстрационния комплекс „Аул Бага тур“ в Зоологическата градина на Стара Загора. Учениците бяха част от анимационна програма, която включваше яздене на кон, стрелба с лък, запознаха се с оръжията и бита на прабългарите и участваха в демонстрационни бойни игри. Благодарим на нашите домакини Ясен, Ивелина и Волен, които три часа изнесоха прекрасни практически уроци по туристическа анимация пред нашите гимназисти!