Нягол от VIIa клас спечели Speeling Bee в „Преславски“

AE 06Седмокласникът Нягол Няголов спечели състезанието Speeling Bee в СОУ „Епископ Константин Преславски“ – Бургас. То се проведе на 13 март и в него взеха участие 17 деца от V до VII клас в училището. В продължение на един час те трябваше да произнасят буква по буква думите на английски език, които им бяха задавани от учителката в училището Добрина Нейчева. Техният преподавател по английски Красимира Димитрова, следеше за верните отговори на участниците. 

Състезанието Speeling Bee се организира от Корпуса за развитие – „Кор +“ със съдействието на фондация „Америка за България“ и е под патронажа на Министерството на образованието и науката.

До шампионския кръг стигнаха двама седмокласници – Нягол Няголов  и Атанас Михайлов. Състезанието между двамата продължи само няколко минути. След грешка на Атанас, той отпадна. Победител стана Нягол. Момчето учи английски език от втори клас. „Миналата година участвах в състезанието, но отпаднах в предварителния кръг. Тази година се подготвих добре и знаех, че ще победя“, сподели той. Двамата заедно с Атанас ще участват в регионалния кръг на Speeling Bee в Сливен. За всички участници в състезанието имаше грамоти, а самото то бе изпълнено с много емоции и спортен хъс за успех.