ОТБЕЛЯЗАХМЕ ДЕНЯ НА ЕВРОПА

14Честването на официалния празник на ЕС – 9. май в СОУ “Епископ Константин Преславски“ се превърна вече в традиция. Тази година Денят на Европа бе отбелязан чрез провеждане на „Час на Европа“ в кабинета по география от учениците от VIIIБ клас. Присъстваха ученици от петите класове, представители от Европейския информационен център „Европа Директно“ в Бургас, директорът и преподаватели от училището.

Осмокласниците бяха подготвили и представиха свои презентации за историята, символите, ролята на Европейския съюз в съвременния ни живот и за многоликото европейско семейство. Гостите петокласници следяха внимателно поднесената им информация. След всяка презентация имаше въпроси и при правилен отговор учениците получаваха награди под формата на рекламни и информационни материали любезно предоставени от Европейския информационен център.

ПОЗДРАВЛЕНИЯ ЗА ВСИЧКИ УЧЕНИЦИ ВКЛЮЧИЛИ СЕ В ПРОЯВАТА, КАКТО И НА ТЕХНИТЕ УЧИТЕЛИ Г-ЖА ГАНЕВА И Г-ЖА ДИМОВА ЗА КРЕАТИВНОСТТА, КОЯТО ДЕМОНСТРИРАХА И ЗА ИНТЕРЕСНОТО ИЗЖИВЯВАНЕ, КОЕТО НИ ПРЕДЛОЖИХА!