„Преславски“ на кандидат-гимназиалната борса в Бургас

         Специални благодарности към колегите Елена Тодорова, Галина Стоянова, Маргарита Тодорова, Ваня Петрова, Станка Петкова, Даниела Костадинова, Диляна Камбурова, Ния Йочева и Константин Пеев, както и към учениците от VIII В и XI А клас – Йоана, Стелиян, Алек, Георги, Гергана, Паскал, Доротея и Никол, които на организираната от Община – Бургас „Панорама на средното образование“ отговорно и професионално представиха специалностите, които Средно училище „Епископ Константин Преславски“ предлага на бъдещите осмокласници.

          Три са специалностите, които на бъдещите осмокласници предлага СУ „Епископ Константин Преславски“ и които бяха представени на изложението в Бургаския свободен университет. 

           Най-разпознаваемата специалност, по която могат да се обучават децата в СУ „Епископ Константин Преславски“ е „Екскурзоводско обслужване“.

       „Вече за пета година ще приемем ученици по тази специалност. Бургас е основен туристически регион и през последните четири години, въпреки пандемията и ограниченията, наблюдаваме значителен интерес на кандидат-гимназистите и техните родители към професията на екскурзовода“, коментира директорът на учебното заведение Мартин Илиев. Той уточни, че техните възпитаници в X и XI клас вече работят през летните си ваканции в хотели, туристически агенции и културни институции по Южното Черноморие и имат възможност да се обучават, черпейки опит от най-добрите в региона туристически компании.

        „Компютърна анимация“ е специалността, по която училището обявява прием за втора година. Това е специалност, в която ще позволи на учениците да работят като компютърен аниматор, да се занимават с уеб дизайн, компютърна графика и движещи се изображения .

          Новата специалност, по която ще приема осмокласници СУ „Епископ Константин Преславски“ е „Рекламна графика“. Тя е изключително динамична като специалност и дава големи възможности за реализация на учениците, желаещи да изучават художествена форма на съвременните комуникации, съчетаваща графичния дизайн, плаката и дигиталните технологии .

         „И трите специалности, които предлагаме дават възможност за отлична реализация не само в нашия регион, но и в страната. Това са мобилни и съвременни професии, които ще позволят на бъдещите гимназисти да намерят своята реализация навсякъде“, допълни още директора г-н Илиев. И в трите специалности учениците ще изучават интензивно английски език в VIII клас с 18 часа седмично.