Приветствие – откриване на учебната 2017/2018 година

      Скъпи ученици и колеги,

      Уважаеми родители и гости!

      Днес е истински празник, защото отново сме заедно след лятната раздяла и звънкият ви смях оглася до вчера опустелите училищен двор и класни стаи. Отново сме заедно, затаили дъх пред предизвикателствата, които овладяването на знанията ще постави пред нас.

     Ще изживеем заедно още една учебна година, след която вие ще бъдете не само по-пораснали, но и помъдрели, намерили и повече знания, и истини, и повече приятели.

     Събирането на знания е процес, в който вие трябва да проявите воля, постоянство и усърдие. Не се уморявайте да ги изявявате, за да бъде учението ви леко и спорно.

     В училище, с нас – вашите учители и съучениците си ще прекарвате почти 1/3 от всеки ваш ден от следващите 9-10 месеца. От вашата добронамереност и доброжелателност, търпение и дружелюбност ще зависи атмосферата в класа ви и в училището като общност. Затова бъдете отзивчиви и внимателни, взискателни, но и самокритични. Ние ще положим усилия да приложим най-доброто от себе си за да ви е интересно и ученето да носи и на нас, и на вас удовлетворение, а общуването – радост.

     Скъпи ученици от първи клас! Добре дошли при нас! Разбираме прекрасно вашето вълнение преди първата среща с училището, учебниците, госпожа учителката, защото всичко друго в човешкия живот може да се повтори, но първият учебен ден в училище може да бъде само веднъж.

     Очаквахме ви с огромно нетърпение! Приготвихме класните стаи, букварчетата и математиките, учебните помагала, цветята… Искаме с нас да се чувствате добре, да ви е толкова приятно и интересно, когато учите, че когато има ваканции училището да ви липсва –  това ще е гаранция, че наистина сме събудили вашия интерес към знанията и новото, без които успешния човек на 21 век, гражданин на Европа е немислим.

     Скъпи новоприети ученици от VІІІ клас! Днес ви приветстваме в Нашето училище. Ще дадем всичко от себе си за да ви подготвим за предизвикателствата на нашето съвремие!

     На всички наши ученици желая да търсите знанието, защото именно то ни прави свободни!.

     На родителите желая търпение и да не забравят, че те са наш партньор в процеса на обучение и възпитание на техните деца, че целта ни е обща и една.

    На всички колеги ложелавам много енергия, етусиазъм, сили и упоритост, за да успеят да осъществят идеите си с много желание и любов и да се чувстват удовлетворени!

    На добър час! Успешна учебна година!

    Мартин ИЛИЕВ – директор на СУ „Епископ Константин Преславски“ – Бургас