Различно начало на учебната година

15.9.2023 г. беше по-различен за нашето училище като първи ден на новата учебна година. На тази дата отбелязахме с концерт 40 години от първия учебен ден на „Преславски“ в самостоятелна сграда (15.9.1983 г.).
 
       Учители и ученици създадоха отлична организация за вечерното тържество, което започна в 17,00 ч. на първия ден от учебната 2023/2024 година. Тричасовият концерт се превърна в незабравимото изживяване, белязано от много песни и танци, в които се включиха мажоретният състав на училището, танцьорите на български народни танци от хореографските паралелки, представителите на спортни клубове, както и другите таланти в „Преславски“!
 
Специални гости и водещи на концерта бяха артистите Кристина Дончева и Арти, както и вокалното трио „Deja VU“, а тържеството прключи с фойерверки над училищния двор. Събитието мина под надслов „Повярай, че можеш!“, а също и беше белязано от благородната кауза да съберем средства, с които да помогнем на хората от община Царево, пострадали при наводненията през предходната седмица.
 
        Всички се надяваме днешният първи учебен ден в „Преславски“ да е предвестник за една успешна и запомняща се учебна година!
       Откриването на новата учебна година споделиха с нас кметът на Бургас г-н Димитър Николов, председателят на Общинския съвет проф. Севдалина Турманова, началникът на РУО-Бургас г-жа Петя Петрова и председателят на комисията по образование в Общинския съвет инж. Виолета Илиева.
 
       Снимки: СУ „Епископ Константин Преславски“, сайтовете Искра, Бургасинфо и Днес България, БНТ 1.