С бронзови медали на областното по БДП

       На 29.04.2023 г. в гр. Сунгурларе се проведе областният кръг на Националното състезание по Безопасност на движението по пътищата.
       За надпреварата по-рано през учебната година се беше класирал нашият отбор като победител сред училищата на общинския кръг за община Бургас.
      Състезанието протече в два кръга. В първия кръг учениците отборно и писмено трябваше да покажат познанията си за пътни знаци от определена група, правилата относно предимството на пътя и демонстрираха знания за безопасно управление на велосипед и индивидуално електрическо превозно средство.
        Във втория кръг беше индивидуален и участие взеха по двама представители (момче и момиче) от всеки отбор, които трябваше да преминат с колело през трасе с препятствия.
       Отборът на Средно училище „Епископ Константин Преславски“ – Бургас с ръководител Светлин Стоянов и в състав Росен Тошев (V Г), Деян Колибаров (VI Г), Златина Гочева и Пламена Колева (VII В) се представи достойно и зае трето място в крайното класиране в оспорваното състезание. 
        Поздравяваме нашите ученици и техният ръководител за призовото класиране в областния шампионат по БДП!