Ученици от „Преславски“ – държавни вицешампиони по волейбол U-13

       Отборът на „Бургос Волей“, ядрото на който включва ученици от Средно училище „Епископ Константин Преславски“ – Бургас, с треньор Христо Велков, взе участие на Държавно първенство по волейбол за момчета под 13 години. Турнирът се проведе в Стара Загора на 3 и 4 юли. В групата бургаските момчета записаха две категорични победи с по 2:0 срещу вицешампиона от миналата година ВК „Перун“- Варна и ВК „Странджа“, както и загуба от миналогодишния шампион ВК „Хан Аспарух“ с 2:1.

        Като втори в групата отборът продължи към полуфиналите на следващия ден и се изправи срещу първия от другата група ВК „Родина“ – Суворово. След много завързан мач и победа с тайбрек, децата се класираха на финал срещу шампиона от миналата година ВК „Хан Аспарух“, където отстъпиха с 2:0.

        ВК „Бургос волей“ защити честта на регион Странджа, като записа най-призово класиране от всички отбори в Югоизточна България и остави зад себе си отбори с дългогодишна традиция във волейбола. Това е и огромен успех за града ни, тъй като от 2008 година не е имало бургаски отбор на финал на държавно първенство при подрастващите.

            При пристигането си в Бургас, вицешампионите бяха посрещнати подобаващо от шумни фенове и множество деца от школата на клуба в двора на нашето училище. Стратегията на клуба да започне изграждането на своето волейболно поколение от най-малките представители започва да дава резултат.

           Повече информация за клуба и приема на деца, можете да намерите на тяхната фейсбук страница: https://www.facebook.com/Burgosvolley