В магията на творчеството

      koledna-kartichkaграмота Теодора Коледа На проведения, под патронажа на Общински детски комплекс – Бургас, в навечерието на един от най-големите християнски празници – Рождество Христово Общински детски конкурс за коледна картичка и украса, призови места заеха учениците от нашето училище ТЕОДОРА ИВАНОВА от VIIIБ клас – първо място за картичка на тема „РОЖДЕСТВО ХРИСТОВО“ и ВАНЕСА НАЗЪКОВА от VA клас с трето място за коледна украса. Освен прекрасния индивидуален успех на нашите творци, те успяха да завоюват и поощрителна награда за СОУ “ЕПИСКОП КОНСТАНТИН ПРЕСЛАВСКИ“ за коледна елха, изработена в техника „папие маше“ в часовете по СИП и в занятията по проект “УСПЕХ“. Децата, които се включиха активно в изработването ѝ са Ванеса, Мария, Павлета, Алекс, Лора и Деница от VA клас.

      Експонатите ще бъдат изложени за благотворителна разпродажба в бургаския храм “Света Богородица“,koleda Rayna kn. която ще се състои на 19.12.2013г. от 16.30ч., когато и децата, включили се активно в проявата и проявили завидно творчество ще бъдат наградени.

      Междувременно през настоящата седмица наши ученици, водени от г-жа Елена Тодорова – преподавател по изобразително изкуство, участваха в коледно тържество  в ОДЗ „Райна Княгиня“, като част от децата от VA клас изпълниха коледни песни, а други – от VБ и VIIA клас изработиха 60 коледни картички за учителките, директорката и по-малките си приятели от съседното детско заведение. Съвместната инициатива завърши с пожелания за светли Коледни празници и за много здраве и успехи през Новата 2014 година.