ЗЛАТНИТЕ ПРАВИЛА ЗА ХРАНЕНЕ И СЕРВИРАНЕ

       На 16.04.2019 година учениците от ІІ и ІІІ клас участваха в най-интересното демонстративно състезание под мотото „Етикет и естетика на масата – златните правила по време на хранене“. Това предизвикателство се превърна в приключение за малките момичета и момчета, които с много страст, емоции и забавления показаха своите умения.

         Демонстрацията започна с викторина, в която учениците блеснаха със завидни знания по темата „Правила и етикет за сервиране“. Отборите по сгъване на салфетки изненадаха журито и публиката с невероятна сръчност и фантазия, пренасяйки ни в свят на приказни цветя и форми. Кулминационният момент на състезанието настъпи при малките сервитьори от ІІІ „А“ и ІІІ „Б“ клас. Те показаха професионализъм, финес, елегантност, стил и умения за сервиране и подреждане на масата за хранене, за които и най-елитните ресторантьори биха завидели. Участниците, които бяха в ролята на гости, демонстрираха пред журито „тайния език на приборите“. За доброто настроение на всички се погрижиха малките лазарки от ІІ „А“ клас.

       Всички много се забавляваха, но най-силни емоции предизвика раздаването на вкусните и здравословни награди, и сертификати подготвени от ръководството на СУ „Епископ Константин Преславски“.

      Благодарим на всички участници и на техните вдъхновяващи учители от групите за ЦОУД за непевторимото преживяване!