БЪДЕЩЕТО Е В РЪЦЕТЕ НИ И НИЕ СМЕ В НЕГО!

       На 13 и 14 април 2020 г., учениците Полина Димитрова от 9 „а“ клас, както и Мартин Петров, Яна Иванова и Юлия Тангелова от 11 „б“ клас, включени в проекта „Практични финанси с ръководител Ивелина Димитрова, взеха участие в иновационен лагер заедно с ученици от СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ – Карнобат, ПГ по лека промишленост, екология и химични технологии – Ямбол и 108 СУ „Никола Беловеждов“ – София.

        Лагерът се проведе виртуално, чрез платформата Microsoft Teams, а екипите работиха във виртуални стаи, съвместно с ментори от четирите училища. На екипите бе поставена задача да предложат НОВ УЧЕБЕН ПРЕДМЕТ, който да отговаря на съвременните нужди и биха искали да се изучава в училище. От тях се искаше да изработят презентация, клип, постер, с който да онагледят и защитят своята идея в рамките на 5 минути пред жури и 2 минути отговори на въпроси от журито и другите участници.
        Това е предизвикателство, пред което са изправени милиони жители на Земата днес – трябва да оцеляват като работят дистанционно, да генерират нови идеи, като това понякога става с хора, които не познават.
        Урок по „Щастие“ представи отборът на Полина Димитрова. „Животознание“ е идеята на Яна Иванова и отбор “Животоманиаците“, а „Български традиции“ на тима „Традиционните момичета“ и Юлия Тангелова,
         Идеята за час по „Астрономия“, представена по атрактивен начин от отбора на Мартин Петров, спечели журито и беше избрана за най-атрактивна идея.
        Благодарим на учениците, които показаха невероятна адаптация в тази нестандартна ситуация, както и на колегата Христина Петрова, която се включи и насочваше отборите при реализиране на идеите!