Великденски кулинарен конкурс

      По време на страстната седмица, преди един „по-различен“ Великден, в Средно училище „Епископ Константин Преславски“ – Бургас проведохме, в групата ни във ФБ, онлайн кулинарен конкурс „Помагам на мама да направи най-вкусния домашен козунак за Великден!“ Пред нас деца от училището и техните родители демонстрираха завидни кулинарни умения и претвориха много апетитни шедьоври в духа на предстоящия християнски празник. През последните два дни във Великденската изложба-конкурс се включиха, чрез снимки на приготвените при домашни условия козунаци, 22 ученици.

       Тази сутрин комисия в състав от заместник-директорите Ивелина Димитрова и Христина Илиева и от представители на ученическия парламент – Здравко Генчев от 11 „а“ и Ясемин Юмер от 11 „б“ клас чрез видеоконферентна връзка в MS Teams разгледаха представените снимки в групата на училището. След повече от един час обсъждане, комисията излезе със следното решение:
– Първо място – Дарина Трендафилова – 2 „а“ клас;
– Второ място – Виктория Антонова – 7 „а“ клас;
– Трето място – Калоян Димитров – 5 „б“ клас.
Всички участници в проявата, след завръщането на децата в училище, ще получат сертификат за демонстрираните умения в подготовката на Великденската трапеза, а за класираните на първите три места сме приготвили като подарък кулинарни книги.
Благодарим на всички участници взели участие в кулинарната надпревара! Признателни сме, че ни пуснахте в домовете си, за да бъдем отново всички заедно! Тези дни училищната ни ФБ група се превърна в Лувър на Великденското гастрономическо изкуство. Пожелаваме на всички светли празници и светлината от пламъка на Възкресението Христово да озарява пътя ни към едно по-слънчево и по-добро утре!