Благотворителна кампания за пострадалите от земетресенията в Турция и в Сирия

      По инициатива на ученическия парламент родители, ученици и учители от Средно училище „Епископ Константин Преславски“ – Бургас организираха благотворителна дарителска кампания за пострадалите от земетресенията в Югоизточна Турция и в Сирия в началото на м. февруари. Нашата училищна общност за пореден път през последната година показа съпричастност с болката на пострадалите при бедствия.
       С голям ентусиазъм се отзоваха много от Вас! Събрахме повече от 50 олекотени завивки, както и одеяла и спални чували. За пострадалите дарихме и над 30 пакета памперси, а също и пакети с мокри кърпи и хигиенни материали. Събраха се дрехи, обувки, пакетирани, консервирани храни, минерална вода и дори храна за домашни любимци (кучета и котки).
        На 15.2.2023 г. предадохме събраните в нашето училище дарения в събирателния пункт, определен от Община Бургас в плувния комплекс „Парк Арена ОЗК“. Предстои ни да приведем по банковата сметка, открита в полза на бедстващите хора в съседните на нас страни, сумата от 1000 лв., дарена от учители и служители в училището.
       Благодарим на всички за проявената съпричастност! ❤️