Ден без захар, газирани напитки и пакетирани стоки

 
       На 16.10.2023 г. учениците от III клас, заедно с техните учители в начален етап г-жа Стефка Богданова, г-жа Мая Скочева-Антонова и с г-н Павел Ненов, учител по физическо възпитание и спорт, проведоха интересно занимание за това как да се храним здравословно.
       Урокът започна по забавен начин с гатанки и пословици за плодове и зеленчуци, като децата бяха облечени в интересни костюми.
      Третокласниците чрез екипна работа подредиха пирамида на здравословното хранене, откриваха кои са здравословните храни и кои лакомства и напитки вредят на нашето здраве, като ги отбелязваха на работен лист, разпознаваха по вкус различни плодове и зеленчуци.
       Голям интерес сред възпитаниците ни предизвика измерването на съдържанието на захар в различни промишлени хранителни продукти – газирани напитки, вафли, шоколад, мюсли.
        Децата демонстрираха и знания за здравословния начин на живот при участието им във викторина с въпроси за това, как да се храним правилно.
       Урокът завърши със съставяне от третокласниците на правила как да се храним с пълноценни и полезни храни и напитки, а учениците ни получиха от учителите си брошури с важни съвети за здравословен начин на живот.
        Днешното занятие е част от инициативата на Община Бургас „Седмица на здравето“ (16.10. – 20.10.2023 г.).