Ден на отворени врати във II РУ на МВР – Бургас

       На 07.11.2019 г. учениците от трети клас на „Преславски“ и техните учители – Стефка Богданова, Мая Скочева-Антонова, Божидара Койчева и Йорданка Ненчева посетиха Второ районно управление на МВР – Бургас. Малките ученици и техните учители бяха посрещнати от полицейските служители, с които си направиха обща снимка.

       Децата имаха възможност да влязат в полицейски автомобил и да наблюдават движението на превозните средства от близката улица. С нетърпение очакваха да открият нарушител. Видяха как се задвижва и полицейската сирена.

       В полицейското управление третокласниците разгледаха различните униформи на служителите на реда, докоснаха се до истински белезници и палка. Голям интерес предизвикаха служителите от сектор „Криминална полиция“, които демонстрираха как се вземат отпечатъци от предмет на нарушител на закона и от човек. Запознаха се с видовете отпечатъци и уникалността и неповторимостта на  всеки от тях. Учениците имаха възможност да се докоснат до растение, от което се приготвят наркотични вещества. Беше демонстриран полеви наркотест за наличие на наркотици.        

          Третокласниците и техните учители се разделиха със служителите на реда, като им пожелаха още много успехи в отговорната и трудна професия.