Дигитално предприемачество за момичета

      Полина Димитрова от VIIIA клас, Яна Маринова от XБ клас и Бийнур Кадир от  XIА клас на Средно училище „Епископ Константин Преславски“ – Бургас с ръководител – заместник-директора по АСД Ивелина Димитрова, взеха участие в тридневно обучение за дигитално предприемачество, финансирано от Европейския институт за иновации и технологии и осъществено съвместно с Община Бургас.

        В дните от 14 до 16 юни в „Бизнес инкубатор – Бургас“ нашите ученици, заедно с още 20 момичета от училища от област Бургас, съвместно с ментори от Джуниър Ачийвмънт – България и преподаватели от Бургаски свободен университет, разработиха мобилни приложения в различни бизнес направления – мода, туризъм,  екология, космос, водени от идеите за бъдеща реализация в професиите, които са си избрали.

      Дигиталните и предприемаческите умения са широко търсени от бизнеса в Европа, но само 15% от работещите в технологичния сектор в Европа са жени. Основната цел на организаторите е да вдъхновят повече момичета да започнат кариера в сферата на технологиите, предприемачеството и иновациите.