Добре дошла 2018-2019-та!

Уважаема госпожо заместник областен управител!
Скъпи ученици!
Уважаеми родители, учители и гости!

Първият учебен ден винаги е бил специален празник за всеки един от нас, защото е символ на почитта на българина към знанието, духовността и образованието.


И днес училищата отварят врати, за да посрещнат малките и големите ученици и всички, които изпращат с благопожелание за добро начало своите деца и внуци.


Скъпи ученици от първи клас! Добре дошли при нас! Разбираме прекрасно вашето вълнение преди първата среща с училището, учебниците, госпожа учителката, защото всичко друго в човешкия живот може да се повтори, но първият първи учебен ден в училище може да бъде само веднъж.


Уважаеми осмокласници! Радваме се, че ставате част от голямото семейство на нашето училище. Ще дадем всичко от себе си, за да оправдаем вашето доверие и да ви подготвим за предизвикателствата на нашето съвремие!


Вълнуващ е празникът и за дванадесетокласниците! За тях това е последният първи учебен ден. Желая на всички вас високи постижения, успешно дипломиране и реализация в живота.


Уважаеми ученици! Желая ви да обичате да се учите, защото ученето ни дава знания, а знанията ни правят свободни!.


Скъпи колеги, благодарение на вашия професионализъм и всеотдайност успехите на „Преславски“ се множат! Учебната 2018/2019 година я посрещаме със статут на иновативно училище и с нова професионална паралелка „Екскурзовод“ в гимназиален етап. Желая ви духовни сили и упоритост през следващите 12 месеца. Пазете богатството на нашето училище – неговите възпитаници. Нека любовта на нашите ученици бъде най-ценният дар за труда ни.

Днес е вашият ден, скъпи учители и ученици!
Бъдете здрави!
На добър час!