ДОСТОЙНО ПРЕДСТАВЯНЕ В СЪСТЕЗАНИЕ ПО АНГЛИЙСКИ ЕЗИК

      На 14.11.2012 г. в Културен център „Морско казино” – Бургас се проведе един от шестте регионални кръга на Националното състезание по английски език „ДАРБИ-2012”. Във него взе участие и отбор от СОУ „Константин Преславски” – Бургас. Техни конкуренти бяха ученици от Търговската гимназия, Гимназията за романски езици „Г. С. Раковски” и Природоматематическата гимназия „Акад. Никола Обрешков” в Бургас, СОУ „Христо Ботев” в Айтос и Гимназията за чужди езици „Васил Карагьозов” в Ямбол. Състезанието премина през три етапа – граматически, представяне на английски на образователните системи и университети от различни държави и задаване на въпроси за особеностите на университетското образование в отделни европейски страни, в т.ч. и в България. В оспорвана конкуренция тимът ни в състав Иван Неделчев – 12А клас, Петя Илиева – 12Б  клас, Левон Холасян и Димитър Карафезлиев от 11А клас завоюваха 4-то място. Във втория кръг нашите ученици показаха изготвени от самите тях на Power Point презентации, където на отличен английски език представиха университети във Великобритания (Иван) и в Белгия (Петя).

      При гласуването в залата, отборът ни получи най-много гласове от публиката и спечели максималния брой точки по този показател.

      В оспорваната надпревара нашия тим получи подкрепа от своите съученици, от директора на училището Мартин Илиев и от Дора Петкова – главен учител в СОУ „Константин Преславски” – Бургас.

      Ръководител на отбора на училището за състезанието беше г-жа Добрина Нейчева – учител по английски език.

no images were found