Изкуството да си бургазлия

      На 4.12.2019 година във ІІ б клас се проведе открит урок по иновативния учебен предмет Природата и цветовете, с ръководители Малина Георгиева и Елена Тодорова, посветен на празника на Бургас – Никулден.

       Учениците подредиха пъзел с лика на Св. Николай Чудотворец и разказаха легендата за Спасението от буря, според която Св. Никола  успокоил морето с молитва и спасил моряците от смърт. Не бяха забравени и известните личности на Бургас. Второкласниците влязоха в ролята на екскурзоводи, представиха забележителностите на Бургас, като ги свързаха с предстоящи изяви от програмата за празника на Общината. „Весели готвачи“ моделираха традиционното ястие за празника „Шаран плакия“ и подариха на гостите рецепта за приготвянето му.

         Децата показаха и своите знания за различни изобразителни техники (монотипия, оригами, колаж) и умения при изработването на 3D пано „Богатството на морето“. Тяхното послание към всички гости беше да пазят морето, защото то е най-голямото богатство на Бургас. В края на урока всички гости получиха сувенир, изработен от учениците.