МАТЕМАТИЦИ ОТ ЦЯЛ СВЯТ ПРЕМЕРИХА ЗНАНИЯ В БУРГАС

 bisc-2   1100 млади математици „окупираха“ на 3 юли Централния плаж в Бургас. Поводът бе Културната вечер, която се проведе вечерта на пясъчната ивица. В нея участниците в Световното състезание по математика BIMC`2013 представиха своите страни, демонстрирайки най-характерните песни и танци.
Културната вечер е част от богатата програма, която Община Бургас  подготви за своите гости от цял свят по време на престоя им в морския град. Друга част от програмата им включваше посещение и разглеждане на туристическите забележителности в Бургаския регион, с което младите състезатели натрупаха по-позадълбочени впечатления и спомени от страната ни.  Сред доброволците включили се активно в логистиката на едноседмичното събитие от най-висок ранг в нашия град бяха и колегите по английски език Красимира Димитрова и Михаела Чанева и ученици от ХВ клас.
Деца от СОУ „Епископ Константин Преславски“ участваха в Културната вечер със свои ръчно изработени произведения на изкуството направени в арт студио „Цветове от стената“ по проект „УСПЕХ“ с ръководител Елена Тодорова.