ЗАЕДНО СРЕЩУ НАРКОТИЦИТЕ

        IMG_1644 На 25 юни в Младежки културен център – Бургас се проведе средношколски форум на тема „Обединени срещу дрогата”. Представители на СОУ „Епископ Константин Преславски” в общинската инициатива бяха Симона Колева и Диана Пушкова от Х-а клас. Двете момичета взеха активно участие в дискусиите по наболелите въпроси, свързани с употребата, злоупотребата и разпространението на психоактивни вещества сред младежите в Бургас.

         Ден по-късно, на 26 юни, и в СОУ „Епископ Константин Преславски”  бе отбелязан Международния ден за борба с наркотиците. По инициатива на Ученическия съвет бе организирана Кръгла маса, на която в Клуба на ученика бяха поканени ученици от VІІІ, ІХ и Х клас. По време на дискусията ученици от Х-ти клас изложиха своите гледни точки като използваха мултимедия и авторски презентации: 

Симона Колева и Дияна Пушкова – презентацията „Наркотиците – какво трябва да знаем за тях” ;

Андриан Тодоров от Х-б клас презентира темата „Марихуаната – какво представлява тя и с какво е опасна за здравето на учениците?!”; а Христо Желев от Х-в клас говори по темата за вредата от синтетичните наркотици.

Във втората част училищния психолог Светозар Янев представи документалния филм на Георги Донков „Пропуснат живот”.

Гости на мероприятието бяха учителите Дора Петкова, Николина Коларова и Димитринка Желязкова.