Мейлин Маринова от VII в клас спечели Speeling Bee в “Преславски”

      Седмокласничката Мейлин Маринова спечели състезанието Speeling Bee за 2022 г. в Средно училище “Епископ Константин Преславски” – Бургас. Надпреварата се проведе на 4 март и в нея взеха участие 12 деца от V до VII клас в училището. В продължение на един час те трябваше да произнасят буква по буква думи на английски език, които им бяха задавани от учителя по английски език в училището Петя Арабаджийска. Техният преподавател по английски Красимира Димитрова, следеше за верните отговори на участниците. 

     Състезанието Speeling Bee се организира от Корпуса за развитие – “Кор +” със съдействието на фондация “Америка за България” и е под патронажа на Министерството на образованието и науката.

     До шампионския кръг стигнаха двама седмокласници – Мейлин Маринова от VII в клас и Йоан Маринов от V а клас. Състезанието между двамата продължи няколко минути. След допусната грешка на Йоан, победител стана Мейлин. Двамата ще участват в регионалния кръг на Speeling Bee в Сливен. За всички участници в състезанието имаше грамоти, а самото то бе изпълнено с много емоции и спортен хъс за успех.