МОЯТ ЛЮБИМ РОДЕН ГРАД БУРГАС!

      На 15.11.2019 г. на гости по Национална програма „Иновации в действие“ ни бяха педагози от Обединено училище „Христо Ботев“ – с. Дълго поле, област Пловдив. След като се запознаха с организацията на работа в „Преславски“, гостите ни посетиха урок на тема „Моят любим роден град Бургас“ по интегрирания предмет „Природата и цветовете“ в I Б клас. Наши домакини бяха колегите в начален етап Николина Желева и по изобразително изкуство Данаил Николов. По време на часа децата истински се забавляваха и споделиха защо толкова много обичат родния си град. Те претвориха чрез картини, апликации и компютърни графики емблематичните за всеки един бургазлия любими места, като например Моста, ж.п. гарата, о. Св. Анастасия, Казиното и хотел България. Чрез показаното в часа техните учители демонстрираха добра екипност и отлично взаимодействие.

     Учебното занятие се проведе в изцяло обновената класна стая на паралелката по общинската програма „Първокласно начало“, чиято цел е непрекъснато подобряване на качеството на образованието в Община Бургас.

      След конферирането и работния обяд, запознахме нашите гости с една от най-посещаваните туристически забележителности на Бургас – Акве Калиде, изцяло обновена през последните години от Общината със средства от спечелени европейски проекти.