„На весел старт под дъгата на радостта”

  Преди няколко дни, в спортна зала „Бойчо Брънзов” се проведе спортен празник под мотото „Аз мога-аз спортувам”, организиран от Ресурсен център-Бургас. В него взеха участие 160 деца и ученици със специални образователни потребности от Бургаска област, в т„ч„ и 9 възпитаници на СОУ „Епископ Константин Преславски“. Гости на събитието бяха представители на Община Бургас – г-жа Веселина Таралова – началник дирекция „Образование и демографски въпроси“, на РИО-Бургас – инж. Виолета Илиева – Началник, г-жа Галя Николова – експерт интегрирано обучение и специални училища, директори на училища и детски градини от областта, представители на неправителствени организации, родители и студенти-бъдещи педагози.

   Директорът на Ресурсен център Бургас г-жа Антоанета Стоянова приветства присъстващите и с пожелание за успех даде начало на спортно-развлекателното шоу „На весел старт под дъгата на радостта”. Със собствен оригинален сценарий, под умелото ръководство на водещите, атрактивните аниматори и актуално музикално оформление в спорт и забавления, шоуто с децата и специалистите от Ресурсен център-Бургас спечели сърцата на  всички. Участниците, разпределени в отбори по възрастов признак, заредени със спортен хъс и ентусиазъм,  демонстрираха ловкост, упоритост и бързина. Бързи, смели и сръчни от ,,старт” до ,,финал”, те предизвикаха бурните аплодисменти на своите връстници, приятели, родители. За да ги поздравят с успехите, в програмата се включиха и мажоретните състави от  СОУ „Иван Вазов”, ОУ „П. Р. Славейков” и ОУ „П. К. Яворов”-Бургас.

   Мероприятието завърши с награждаване на всички участници за достойното им представяне. Те получиха медали, грамоти и предметни награди, осигурени от различни спонсори.

    В заключение г-жа Антоанета Стоянова сподели, че в ден като този всички ние – институции, специалисти и родители си протягаме ръце, за да насърчим стремежа на децата ни към спортни изяви, защото спортът ни дава сила и увереност, учи ни на дисциплина и толерантност. Заниманията със спорт ни обединяват и зареждат децата и учениците със специални образователни потребности с положителни емоции.