Награди за високи постижения от РУО-Бургас

      Ученици от Средно училище „Епископ Константин Преславски“ – Бургас бяха отличени с нарадата „Вярната посока“ на РУО – Бургас за постигнати високи резултати през учебната 2023/2024 година.
       На 3.6.2024 г. на открита сцена „Охлюва“ в морската градина се състоя церемонията по връчване на отличията от Началника на Регионалното управление на образованието – Бургас г-жа Петя Петрова. Целта на наградата е да се отличи добрия пример и да се мотивират учениците да се стремят към значими постижения в областта на науката, изкуствата и спорта.
       От „Преславски“ бяха наградени 6 ученици – Калоян Костадинов от IV В клас за първо място на Националната ученическа философска конференция, Артур Торнев от XI A клас за първо място на Националното многоезично състезание и отборът по БДП (V-VII клас) в състав Александра Урумова, Румяна Ньотева, Росен Тошев и Симеон Анегностев, класирали се за националните финали на състезанието, които ще се състоят в края на седмицата в Казанлък.
        Скъпи ученици, гордеем се с вас! Вие сте пример за целеустременост, упорит труд и отдаденост, които водят към успеха! Честито отличие! 👏