Награди на ученици от конкурси на Ресурсния център

       На 15.03.2023 г. се проведе награждаването на участниците в конкурса „Аз обичам България и традициите ни“, организиран от Регионалния център за подкрепа на процеса на приобщаващото образование – Бургас, в който се включиха ученици със специални образователни потребности от страната. В надпреварата взеха участие повече от 350 български деца.
       В конкурса се включиха и седем ученици от Средно училище „Епископ Константин Преславски“ – Бургас, които на днешното награждаване получиха своите отличия от г-жа Антоанета Стоянова – директор на Ресурсния център.
         На Трифон Трифонов, ученик от VI в клас, конкурсната комисия присъди първо място за изработването на кукерска маска в направление „Български традиции и обичаи“.
        С второ място в направлението „Представяне на народни песни“ беше отличена Елена Радева от III б клас за изпълнението на песента „Седнало е джоре дос“ в българска народна носия.
         Сред получилите награди за участието си в конкурса бяха и Четин от II б клас, Ангел от II в клас, Яна и Радимир от IV a клас и Александра от IV б клас.
 
       За участието си в националния конкурс “Аз съм българче“ на Народно читалище “Паисий Хилендарски“ получиха грамоти за отлично представяне Ангел от II в клас и Веселин от IV a клас за изпълнението им на стихотворението „Аз съм българче“.
 
       В подготовката и мотивирането на възпитаниците ни се включиха ресурсните учители Петя Танева и Величка Пеева, логопеда в училището Константина Колева, родителите на децата, както и техните преподаватели в класната стая.