Първи в България по руски език

       Гимназистът в XI А клас от Средно училище „Епископ Константин Преславски“ – Бургас Васил Бирюков спечели първо място в своята възрастова група на националния кръг на Националната олимпиада по руски език през учебната 2022/2023 г., състоял се на 11.03.2023 г. във Велинград. Нашият възпитаник със своя резултат от 78 т. се нареди на най-високото стъпало сред единадесетокласниците в България, изучаващи „езика на Пушкин“.
       Освен Васил, достойно на националния кръг се представиха и гимназистите от IX Б клас Александр Журавлев и Анастасия Павлова (и двамата на 4. място с 57 т.), както и учениците от XI А клас – Свитлана Зотова (4. място -75 т.) и Анастасия Туева (13. място с 68 т.).
      Поздравяваме Васил и останалите ни финалисти на олимпиадата по руски език с високото постижение, с което се наредиха сред най-добре представилите се ученици на републиканско ниво в България през 2023 г.!
      Сърдечни благодарности към учителите, които ги подпомагаха и напътстваха в това тяхно начинание, техните мотиватори – Недка Градева и Галина Западнева – учители по руски език в нашето училище!
       Гордеем се с постиженията ви!!! 👏