Наши ученици отличени за високи постижения през 2014 г.

     Nikulden nagradi Най-изявените деца от общинските училища и детските градини бяха отличени от Кмета на Община Бургас за спечелените призови места в национални и международни олимпиади, състезания и конкурси. Тази година техният брой е 369 ученици и 9 отбора. Те са се състезавали в 17 области. Децата са от 30 училища, 2 детски градини и едно извънучилищно звено. Сред тях са и двама ученици от СОУ „Епископ Константин Преславски“ – Бургас – Виктория Дросева от 2а клас, спечелила 2-ро място за своята рисунка, с която участва на Международния конкурс „Аз обичам Черно море“, провел се в Несебър, с участието на деца от 6 страни от Черноморския регион и Мартин Стамов от 1в клас, завоювал 1-во място на Републиканското първенство по карате.

      Награждаването на отличниците се прави от няколко години. Децата получиха грамота и книга.Martin 1 myasto karate Този път традицията беше обогатена. Всички изявени ученици се снимаха пред сградата на Община Бургас. Фотографиите ще бъдат предадени за съхранение в Държавния архив, за да се запазят за идните поколения.

      „Тази година отличниците, които Община Бургас награждава, са близо 400. Това е почти два пъти повече в сравнение с миналата година. За мен е чест да съм сред Вас, а като виждам това море от отличници съм оптимист за бъдещето на нашия град. Поздравявам Ви за постигнатите резултати и Ви пожелавам да имате още много успехи. Искам специално да благодаря и на всички учители за тяхната работа и за това, че са подготвили своите ученици на високо ниво. В бъдеще Община Бургас ще продължи да подпомага изявите на талантливите ученици и участието им в международни състезания и олимпиади“, каза по време на церемонията Кметът на Бургас Димитър Николов.