ОТКРИТ УРОК ПО ПРЕДПРИЕМАЧЕСТВО

       „Всичко започна с една мечта и непоколебимото желание да я постигнем

        Така започна разказа си госпожа Марина Бошнакова пред учениците от Средно училище „Епископ Константин Преславски“ и техните учители по професионална подготовка Ивелина Димитрова и Дора Бойчева, които в Световната седмица на предприемачеството посетиха MASTERHAUS, уютния и модерен дом на предприемача с най-голям принос в бургаската икономика „Бошнаков“ ЕООД.

        Компанията има четири големи строителни хипермаркета в региона  както и интерактивен онлайн магазин, като основни техни партньори са местните производители. Мисията им през тези 25 години е с високо качество на обслужване да  предоставят  на своите клиенти професионални съвети и да превръщат пазаруването на строителни и ремонтни материали в удоволствие.

         В „Бошнаков“ ЕООД работят над 350 служители, които по думите на госпожа Атанаска Николова, специалист „Подбор, обучение и развитие“, са най-ценният актив на компанията. Тя запозна учениците с начина  на подбор на  кадри и възможностите за кариерно развитие. Разказа за професиите застъпени в дейността на  компанията. Предаде им ценен урок: „Да не се боят от първото си интервю за работа, а на него  да покажат себе си като дисциплинирани и отговорни личности, имащи личен интерес към обявената работна позиция“.

        Учениците разгледаха строителната борса, видовете сектори по стокови групи, запознаха се с модерния начин на продажби и обслужване в система Drive-in. Присъстваха на демонстрация на технология за декоративна интериорна мазилка. Боядисаха дървени плоскости с лак.