ПЪРВИ СТЪПКИ В КИТАЙСКИЯ ЕЗИК

lu meng      На 26 април 2013 г. се проведе първото занятие по китайски език в СОУ „Константин Преславски“ – Бургас. Училището ни стана „пионер“ в морския град в овладяването на познания по този източен език. Девет ученици от 9-ти до 11-ти кла, проявили интерес към езика на най-многолюдната страна в света получиха еднократна целева стипендия за обучение в двумесечен курс за усвояването на начални познания по мандарин. Условието за участието в курса е отличното владеене на английски език. По този начин нашите възпитаници ще имат възможност да подобрят значително и компетенциите си по английски език, поставени в ситуация да го използват като „свързващ“ език при усвояването на новите познания.

      Курсът по китайски се води от г-жа Лу Менг – преподавател-филолог с отлична езикова подготовка по английски език. В първия урок учениците научиха как правилно да изговарят звуците в китайския език, тоновете при говора, както и написаха първите си йероглифи.

Инициативата се реализира със съдействието на езиковата школа „Experience Chinese. Учебниците и учебните пособия са дарени от софийския клон на Държавния институт по китайски език „Конфуций“.