Посрещнахме новата учебна година в „Преславски“

     IMG_0453 По традиция официалното откриване на учебната година премина с издигането на националното и на европейското знаме под звуците на химните на България и Европейския съюз. От учебната 2014/2015 година СОУ „Епископ Константин Преславски” – Бургас има и ново училищно знаме, като то беше приветствано от учители, ученици, родители и гости. Приветствие към училищната общност поднесе Мартин Илиев – директор на училището. В програмата се включиха с рецитал от стихотворения и песни ученици от начален етап. Беше произнесено и приветствие с благодарност от името на родителите. След това, първи в училището влязоха новите ни ученици от първите, петите и осмите класове за провеждането на първия час на класа.

    За сценария на тържествената програма се погрижи дългогодишния учител по български език и литератураIMG_0435 в СОУ “Епископ Константин Преславски” – Бургас г-жа Таня Петрова, както и учителите Стефанка Богданова и Людмила Въндева. Гости на тържеството бяха г-жа Милена Панчева – главен ексепрт в дирекция “Образование и демографски въпроси” в Община Бургас и г-жа Димитринка Ламбринова – началник на отдел „АПФСИО” в РИО – Бургас. Те поднесоха приветсвие към събралите се от името на Кмета на Община Бургас г-н Димитър Николов и на Началника на РИО – Бургас г-н Георги Даутев.

    През новата учебна година училището ще има 20 паралелки  – с три повече от предходната учебна година и над 460 ученици, с 30 повече от учебната 2013/2014 година. След близо едно десетилетие беше възстановен приема на ученици в 8. клас в профил „Природоматематически – Биология“.

    УСПЕШЕН СТАРТ НА ВСИЧКИ УЧЕНИЦИ И УЧИТЕЛИ ПРЕЗ НОВАТА УЧЕБНА ГОДИНА, С ПОЖЕЛАНИЕ ЗА ВИСОК ДУХ И МНОГО УСПЕХИ!