Празник на здравословното хранене в „Преславски“

      На 16.11.2018 г. в обновения стол за хранене на Средно училище „Епископ Константин Преславски“ за трета поредна година се проведе празник за децата от начален етап, във връзка със здравословното хранене на малките ученици. Тази година инициативата бе под наслов „Зеленчуци и плодове в есен златна, благодатна“.     

        Първокласниците по отбори оцветяваха и подреждаха избирателно плодове или зеленчуци. Учениците от вторите класове приготвяха плодови салати за детско парти, разделени в два отбора по паралелки. Третокласниците задаваха гатанки на публиката и след получен верен отговор, по увлекателен начин разказваха интересни факти за зеленчука или плода, отговор на гатанката. Приготвиха и вкусни плодови шишчета, които поставиха по атрактивен начин на зелена и червена зелка. Най-порасналите ученици в начален етап – тези в четвърти клас, рецитираха стихотворения, пяха и информираха публиката за ползите от плодовете и зеленчуците.

        В подготовката за празника се включи и родител, който уши интересни букви за децата, представящи групите витамини. Участието на четвъртокласниците приключи с интересна състезателна тематична игра „Да приготвим кисело зеле за зимата“.  

         Празникът завърши с поздрав от ръководството на училището, отправен от г-жа Ивелина Димитрова, заместник-директор по административно-стопанската дейност, която връчи грамоти на класовете, които се включиха в празненството, а наемателят на училищния стол г-н Янко Мермеклиев осигури сладък плодов подарък за всяко дете. Организацията и украсата на училищния стол бе поверена на класни ръководители от вторите класове – г-жа Мая Скочева-Антонова и г-жа Стефка Богданова. Водещ на празника бе г-жа Ана Динева, учител в група за ЦОУД на IV „а“ клас.