Престижно участие в Communic@te IT 2013

      Завърши финалният кръг на първото издание на Националното състезание Communic@te IT 2013, който  се проведе на 23.03.2013 г. в София, след дълъг и уморителен ден, започнал с усмихнати и малко притеснени финалисти, родители и учители.

      В състезанието се включиха ученици във всички възрастови групи от 1 до 12 клас в няколко категории.

      Ученичката от 11а клас в нашето училище Йова Димитрова Петкова също беше сред финалистите.

      Рисуването и информационните технологии изглеждат като два съвършено различни сблъскващи се свята. Именно заради този контраст състезанието включва категории от областта на приложното художествено изкуство успоредно с ИТ категориите. Чрез дублиране на задачи в тези категории се показва, че едностранчивостта е недостатък и младите хора трябва да залагат на палитра от умения, за да бъдат успешни в реализацията си и ценни за бъдещите си работодатели.

      Тъй като акцентът на състезанието е ефективното използване на информационни технологии за комуникация и съобразно със спецификата на състезателните категории, бяха формирани няколко ключови групи в състава на журито.

      Замисълът на Communic@te IT като нестандартно състезание е и журито да бъде нестандартно.

      В категорията „Приложни изкуства журито бе натоварено с нелеката задача да оценява работата на състезателите в категориите, свързани с изобразително изкуство в ИТ и свободните категории. Оценители в състезанието бяха:

      – Ингрид Исинова, художник – второ поколение.

      – доц. Мариета Савчева, доктор по изкуствознание и изобразителни изкуства, ДИУУ, СУ „Св. Климент Охридски“.

      Всички участници във финалния кръг получиха сертификати за участие, сред които и Йова, която се представи повече от достойно. При своето участие в надпреварата нашето момиче бе придружавано от учителя по информационни технологии г-жа Тодорка Димова.

      Пожелаваме и на двете още много бъдещи творчески успехи!

Communic@ate 2013