С богата програма бе открита учебната година в СУ „Епископ Константин Преславски“

    Новата учебна година в бургаското СУ „Епископ Константин Преславски“ стартира с богата празнична програма. За доброто настроение на учениците и техните родитетли бяха подготвени музикални изпълнения на възпитаници на училището, представление на мажоретния състав, както и изпълнение на състава за народни танци на учебното заведение.

      Специални гости на тържеството бяха проф. Севдалина Турманова – председател на Общински съвет – Бургас и Деян Божинов – старши експерт по организация на средното образование в Регионалното управление на образованието – Бургас.

       Първокласниците преминаха под арка от балони с цветовете на българското знаме, а звън на камбана огласяваше обновения двор на училището.

       През учебната 2022/2023 година в СУ „Епископ Константин Преславски“ ще се обучават 850 ученици, от които 72 първокласници и 25 деца-бежанци от Украйна. През настоящата година в училището започват своето обучение и осмокласници в четвъртата нова професионална паралелка на „Преславски“ – специалност „Рекламна графика“, професия „Дизайнер“. В гимназистите ще могат да се развиват своите умения по дигитални науки и изобразително изкуство.

(по материали от сайта „Днес България“)