Съвети за тийнейджъри

       Днес, 20 юни 2019 г.,  наши гости бяха представители на Областна дирекция „Полиция“ – Бургас, както и младежи, които са успели да преодолеят проблема със зависимостта от наркотиците. Те се срещнаха с учениците от IX „а“ клас, като ги запознаха с опасностите, които носи със себе си употребата на упойващи вещества.

      Проявата беше в съответствие с Националната програма за защита на детето, като е част от инициативи, за които Главна дирекция „Национална полиция“ получава подкрепа по Българо-Швейцарската програма за сътрудничество.

     Основната цел на проекта е да се намали броя на случаите на младежко насилие и престъпност в България, чрез използването на нови информационни и комуникационни инструменти за тяхната превенция.

          Деветокласниците от „Преславски“ се включиха активно в дискусията за вредите от психотропните вещества, като изразиха мнение, че никога не е късно човек да потърси помощ, когато е изпаднал в зависимост от употребата на наркотици и че днешните им гости са пример за това.

     Срещата в нашето училище беше отразена от екип на Българско национално радио, като репортаж от нея може да проследите на 25.06.2019 г. (вторник) във времето между 10 и 12 ч. предиобед на честотите на БНР-Бургас.