Седмица на четенето

       От 23.10. до 27.10.2017 г. се проведе „Седмица на четенето“ във всички училища в страната. В СУ „Епископ Константин Преславски“ – Бургас седмицата бе открита с конкурс за изразително четене и разказване на любима приказка. В състезанието участваха ученици от III до VI клас. Най – добрите четци и разказвачи бяха наградени с грамоти на тържеството по случай 1 ноември – Денят на будителите.

      На 24.10. учениците от 1 б клас на СУ „Епископ Константин Преславски“ с класен ръководител г-жа Стефка Богданова гостуваха на децата от подготвителна група на ДГ „Райна Княгиня“. Малките ученици прочетоха кратки приказки и басни на децата от детската градина, задаваха им гатанки и римушки, като показаха много добра техника на четене. Разделиха се с пожелание за ново срещи.

       Учениците от VI и VII клас размениха любимите си книги и ги обсъдиха. Гимназистите представиха свой любим автор и произведение. По време на цялата седмица ученици, учители, родители и гости с интерес разгледаха изложба на редки, интересни, ценни книги от училищната библиотека.