Седмица на забавлението и съпричастността в „Преславски“

7      В седмицата предшестваща Рождество Христово в нашето училище се проведоха много училищни събития. С участието си в тях учениците ни показаха, че освен да учат успешно, могат и да творят, да се забавляват и да бъдат съпричастни към връстниците им в неравностойно положение.

      Във вторник, 17.12. бяха представени Българските Коледни традиции и обичаи от учениците от 1б клас с класен ръководител Галина Костова и възпитател Дарина Атанасова. Децата и техните родители бяха подготвили коледна трапеза с постни ястия в духа на хрA7истиянската традиция. Учениците от паралелката рецитираха коледни стихотворения и пяха на български и на английски рождественски песни. Накрая на тържеството всички се почерпиха по случай успешното начало на първокласниците в „Преславски“.

      В сряда, 18.12. по обяд тържество по повод Рождеството на Спасителя проведоха и учениците от занималнята на петите класове. Те пяха, танцуваха и рецитираха пред своите родители и ръководството на училището. Организатор на проявата бе г-жа Николина Коларова – възпитател в прогимназиален етап и родителските активи на 5а и 5б клас. Същият ден вечерта се проведе Коледен празник на цифрите, подготвен от децата, обучаващи се в 1а клас, под ръководството на техните учители Стефка Богданова и Мариана Добрева. Малките ни ученици показаха значителни математически умения и затова съвсем заслужено накрая на проявата получиха подаръци от Дядо Коледа.

     Коледен базар 05 През целия ден в четвъртък, 19.12. в източното фоайе на II-я етаж се състоя благотворителна акция на родители, ученици и учители от СОУ „Епископ Константин Преславски“ за набиране на средства за подпомагане на децата от центровете за настаняване от семеен тип, обучаващи се в училището. На коледния базар се предлагаха както домашно приготвени лакомства, така и художествени изделия, изработени от децата в СИП – Изобразително изкуство и в арт-студио „Цветни метаморфози“ по проект „УСПЕХ“ с ръководител колегата Елена Тодорова. В края на деня установихме, че беше събрана сумата от 421 лв., която беше предоставена на настойниците на 5-те деца в неравностойно положение, учещи в „Преславски“. По този начин ние се надяваме, че и те ще могат да усетят духа и топлината на Коледата.

      В петък, 20.12. станаха известни резултатите от конкурса за „Най-добра коледна украса“. Победители004 станаха 11б клас, 2-ри – 1а клас, а 3-ти – занималнята на 5-тите класове. За призьорите имаше сладки изкушения за награда. На обяд в Актовата зала на „Преславски“ се състоя общоучилищното коледно тържество организирано от Ученическия съвет, по сценарий изготвен от училищния психолог Светозар Янев. На него нашите ученици разкриха своите музикални, артистични и литературни таланти, показаха завидни знания в забавните игри, а за най-съобразителните Дядо Коледа осигури награди.

      Благодарим на всички взели участие в коледните инициативи! Пожелаваме Ви весели и светли празници, много здраве, късмет и топлина в сърцата!


ДЕЦАТА ОТ 1″Б“ КЛАС ПРЕДСТАВИХА ТЪРЖЕСТВО НА ТЕМА „БЪЛГАРСКИ КОЛЕДНИ ТРАДИЦИИ“  (17.12.2013 Г.)

Коледна забава на учениците от занималнята в V клас (18.12.2013 г.)

УЧЕНИЦИТЕ ОТ 1″А“ КЛАС ПОКАЗАХА МАТЕМАТИЧЕСКИ УМЕНИЯ В КОЛЕДНОТО СЪСТЕЗАНИЕ НА ЦИФРИТЕ (18.12.2013 Г.)

Благотворителен Коледен базар в подкрепа на децата, настанени в Центровете от семеен тип (19.12.2013 г.)

Училищно Коледно тържество, организирано от Ученическия съвет (20.12.2013 г.)