Световна седмица на парите 21-27.3.2022 г.: „Изгради бъдещето си! Отнасяй се разумно към парите!“

     Финансовото ограмотяване е равно на финансово здраве, а то винаги е гаранция за вдигане качеството на живот и е една от най-добрите инвестиции в бъдещето ни.

     По време на Десетото юбилейно издание на Световната седмица на парите:

     Учениците от I А и I Б клас направиха макети на тема „Моят бизнес“ и отговаряха на въпросите „Какъв е твоя бизнес и как той помага на хората?“, „Колко струват твоите продукти?“

     Децата от I А клас, които през учебната 2021/2022 г. са и участници в програмата на Джуниър Ачийвмънт и „Пепко“ – България за финансова грамотност за ученици от 7 до 10 години, се включиха с ентусиазъм в игрите за финансова грамотност, подготвени за тях от учениците от VIII Б клас, специалност „Електронна търговия“.

     Полина Димитрова, ученичка от XI А клас, специалност „Екскурзоводско обслужване“, изнесе беседа пред учениците от паралелките в VIII клас, в която им разказа за една от мистериите на Странджа планина – гробницата на богинята Бастет.

      Полина Димитрова е и в основата на разработването на казуса, върху който работиха учениците от гимназиален етап на 24. и 25.3.2022 г. по време на иновационния лагер. 20 ученици, разделени на 4 отбора, имаха за задача да измислят производство на горива, което използва алтернативни суровини, което ще намали  цената, но и въглеродния отпечатък, който оставяме върху планетата.

       Идеите си защитиха пред жури в състав: Галина Стоянова – учител, професионална подготовка в нашето училище, Яна Иванова – бивша възпитаничка на СУ „Епископ Константин Преславски“ – Бургас и Виктория Димитрова – ученичка в XII клас на НЕГ „Гьоте“ – Бургас и младши посланик на  Европейския парламент за града ни.