Убедителен успех на старта на футболното първенство!

      В облачната сутрин на 27.02. отборът на СОУ „Константин Преславски“ при най-големите (11-12 клас) изигра първата си среща от предварителната група срещу момчетата от Търговска гимназия. По волята на жребия нашите попаднаха в група Б, в която освен младите „икономисти“ е още и тима на ПГ по дървообработване. В началото на мача футболистите ни бяха зарадвани от новите си екипи в червено и черно, като последвалите минути показаха, че те с чест защитиха герба на своето училище!

       Още от началото на срещата, нашите наложиха териториален превес над съперника. Още в 5-тата минута удариха греда, а скоро след това и отбелязаха първия гол. Полувремето завърши 2-0 след категорично предимство на „Преславски“, като втория ни гол бе вкаран от дузпа.

      През втората част на срещата, оборотите се увеличиха, като още в самото начало нашите юноши отново наложиха волята си: 3-0. В минутите в средата на полувремето имаше моментен натиск на „икономистите“, които на свой ред уцелиха гредата и получиха възможност да изпълнят дузпа, която обаче пропуснаха. Това може би обезвери нашите противници, които бързо след това допуснаха още три гола, а силите им стигнаха единствено да отбележат почетно попадение, с което се оформи крайния резултат 6-1. Головете за нашата селекция отбелязаха Марин Маринов – 4 и Тодор Марков – 2, и двамата от ХIв клас.

      Срещата показа, че дългите тренировки и контролни мачове на нашите момчета дадоха своя резултат и определиха предимството им над представителите на Търговската гимназия. Играта даде надежди за добро представяне на „Преславски“ в тазгодишния общински футболен шампионат и оставяне на трайна следа в ученическия футбол на Бургас. Нашите получиха солидна подкрепа от своите съученици и те напълно с играта си я оправдаха! Пожелаваме им успех и в следващите срещи!

Други резултати на нашите представителни тимове:

26.02.: група Д (VIII – X клас): Преславски – ОУ „Христо Ботев“, кв. „Победа“ 10-0

28.02.: група Е (V – VII клас): Преславски – ПМГ „Акад. Никола Обрешков“ 3-4

Следващи срещи:

04.03., 13,30 ч.: група Д (VIII – X клас): Преславски – ПГЕЕ „К. Фотинов“

07.03., 10.30ч.:  група Б (ХI – XII клас): Преславски“ – ПГД „Г. Кондолов“

НЕКА ДА ГИ ПОДКРЕПИМ!