Университетска олимпиада по икономика

       На 25.11.2023 г. се проведе Национална университетска олимпиада за ученици, организирана от Икономически университет (ИУ) – Варна, в която за първа година се включиха и възпитаници на Средно училище „Епископ Константин Преславски“ – Бургас. Надпреварата премина в он-лайн формат, в 12 различни секции и направления.
      С много висок резултат – 80% от 100%, приравняващ се на оценка Отличен (5,75), беше отличена от комисията от изявени университетски преподаватели нашата гимназистка Гергана Дженкова, която по убедителен начин направи защита на своето есе в секцията „Търговията на XXI век – настояще и бъдеще”.
      Другата ни представителка бе Зейнеб Мустафа, участваща в секция „Икономика”, която се справи с решаване на въпроси от стопанския сектор и заслужи крайна оценка Много добър (5,00).
      И двете отличени наши ученичкии се обучават XI б клас, специалност „Електронна търговия”.
      Тези престижни резултати дават възможностна гимназистките да имат предимство при кандидатстването за специалност по избор в ИУ-Варна.
      Учениците ни бяха подготвeни за участието си в състезанието от своя ментор и учител по икономически дисциплини Галина Стоянова.
      Пожелаваме им още бъдещи успехи в областта на икономическото познание, надграждане на техните знания и покоряване на нови върхове!