„Различният Бургас“ през очите на младите екскурзоводи

       „Различният Бургас“: щафетно-познавателна разходка, организирана от ученици от Средно училище „Епископ Константин Преславски“ – Бургас, беше вълнуваща и със сигурност ще се случи отново. Броени дни преди най-бургаския и обичан празник – Никулден, страхотният екип влезе в ролята на екскурзоводи, заедно със своя преподавател в специалност „Екскурзоводско обслужване“ Николина Димитрова.
       Няколко групи бургазлии и гости на града се разходиха из улиците на Бургас и надникнаха културното минало на града. Часовникът в центъра, „Кулата на Фаропазача“, Културен център „Морско казино“ и „Грамофонът“ бяха само част емблематичните места и символи в Бургас, включени в щафетния тур.
       Благодарности към „Пристанище Бургас“ и към Катя Николова, PR на институцията за осигурения достъп до Кулата на Фаропазача, специално за всички участници в обиколката.
      Още една локация по време на тура беше и „Историческата експозиция“ на Регионален исторически музей – Бургас. Посетителите разгледаха постоянните изложби в музея, запознаха се с акценти, свързани със Стария Бургас и споделиха своите впечатления.
    Благодарим на Деница, Гергана, Димитрия, Хатче, Пламена, Света, Елеонора, Златомира, Дагмар, Наарин и Мийрем за една различна събота в Бургас!
    Както и на всички, които подкрепиха тези чудесни, млади хора.