Успехи на фестивал по руска поезия, песен и танци

      На 18.05. се състоя Областният етап на Шестия национален фестивал на руската поезия, песен и танц „Пусть всегда будет солнце“. Нашите артисти от V „А“ клас спечелиха ПЪРВО място с акробатичния танц „Арлекино”. За своята артистичност децата получиха и специална грамота от Община – Бургас. Те се класираха за зоналния кръг на надпреварата, който ще се състои в Стара Загора, където ще се състезават с победителите от другите области в Югоизточна България. За следващия кръг продължава и Кирило Безсребренников от IX „А“ клас, който покори журито със своята непринуденост и талант на рецитатор и зае заслужено ПЪРВО място при гимназистите.

     От другите представетели на Средно училище „Епископ Константин Преславски“ – Бургас Ульяна Алехина от V „В“ клас в категорията за поезия бе отличена с ТРЕТО място.
Поощрителни грамоти за рецитиране на стихове на руски език получиха и Белла Бикбова – V „А“, Никол Гутова – V „Б“ и Мими Неделчева – V „Б“ клас.
Мария Вандева – V „В“ клас (Арт център „Точно време“) се класира на ТРЕТО място за изпълнение на песента „Кукушка“ на певицата Полина Гагарина.
       Гордеем се с високите постижения на учениците ни и поздравяваме тях и учителя им по руски език Недка Градева за показаните знания, талант и артистизъм!