Посещение на Гуо Йеджоу – посланик на КНР в училище

На 26.10.2012 г. специален гост в СОУ „Константин Преславски“ – Бургас беше Негово Превъзходителство Гуо Йеджоу – посланик на Китайската народна република, който направи дарение на 15 компютърни конфигурации за кабинет по информационни технологии в училището. Дарението бе реализирано с любезното съдействие на г-н Димитър Бойчев – народен представител от Бургас и председател на парламентарната група за приятелство България – Китай. Нуждата от съвременна техника в училището се свързва с необходимостта от осъществяване на качествено обучение в профил „Информационни технологии“.
Директорът на училището Мартин Илиев посочи какви са постиженията и успехите на учениците по информатика и информационни технологии през последното десетилетие. Високият ни гост пък представи пред нас особеностите на китайската образователна система.
В края на посещението г-н Илиев подари на Негово Превъзходителство произведение на изкуството, изработено от наши ученици в клуба по дърворезба. Беше направена и обща снимка с педагогическия колектив.
Гости на тържеството бяха и инж. Виолета Илиева – началник на РИО-Бургас и Веселина Таралова – директор на дирекция „Образование и демографски въпроси“ в Община Бургас.